Iwona Piekut, która od 30 lat prowadzi w Zielonce firmę gastronomiczną, odebrała z tej okazji gratulacje i życzenia dalszych sukcesów od Burmistrza i Sekretarz Miasta.
Pani Iwona prowadzi obecnie firmę kateringową, która dostarcza obiady do placówek oświatowych. Zatrudnia dwie kucharki i wspólnie przygotowują średnio 120 posiłków dziennie. W jadłospisie króluje tradycyjna, polska kuchnia – Dzieci bardzo lubią takie dania, ale i tak najbardziej smakują im naleśniki, leniwe czy pierogi. Wszystko oczywiście przygotowujemy same – mówi Przedsiębiorczyni.
Miłość do gotowania towarzyszyła Jej od zawsze. Po maturze ukończyła kurs kierowników gastronomii, a następnie zdobywała doświadczenie w stołówkach hotelowych. Przez pewien czas prowadziła dużą stołówkę na kempingu przy ul. Grochowskiej w Warszawie. Prowadziła ją przez 17 lat.
To były wspaniałe czasy – wspomina. – Przyjeżdżało wielu turystów, sportowców, wycieczki szkolne. Ciągle coś się działo, od maja do października ruch w stołówce był non stop.
Gdy zlikwidowano kemping, Pani Iwona przekierowała swoją działalność na katering szkolny. Już od 14 lat dostarcza obiady do tej samej szkoły podstawowej. Sama dba o zakupy spożywcze, zawsze wybierając najświeższe i najlepszej jakości produkty.
– Wykarmiłam już kilka roczników uczniów od I klasy do końca szkoły . To dla mnie duża satysfakcja. – mówi Iwona Piekut
Z okazji okrągłego jubileuszu, Burmistrz Miasta Zielonka Kamil Michał Iwandowski i Sekretarz Miasta Renata Jóźwiak, wręczając dyplom uznania i bukiet kwiatów, złożyli Przedsiębiorczyni serdeczne gratulacje i życzenia dalszych sukcesów zawodowych oraz wszelkiej pomyślności.
Źródło: UM Zielonka