Nietypowa wystawa Luizy Wojciechowskiej-Konopki prezentująca część jej autorskiego projektu KURCZAK NA OSTRO W RÓŻNYCH STYLACH MALARSKICH, zrealizowanego w ramach stypendium Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Od 15 do 21 lutego (od poniedziałku do niedzieli) codziennie na ogrodzeniu o ośrodka pojawi się baner z jednym obrazem, a na stronach www.mokmarki.pl, wirtualnymok.pl oraz https://www.facebook.com/mokmarki film pokazujący, jak namalować kurczaka w stylu dawnych mistrzów, kubistycznego, impresjonistycznego i pop-artu.
Więcej informacji
Pokaz kulinarny Tomasza Jakubika – projekt BLISKO
Za nami kolejne spotkanie, które odbyło się w ramach projektu „BLISKO ludzi, smaków i kultury”. Gościem Miejskiej Biblioteki w Wołominie był Tomasz Jakubiak
[...]
0 komentarzy
Biegaj i odżywiaj się zdrowo bez tracenia czasu na gotowanie
Bieganie jest moją pasją od dawna. Mam już za sobą kilka amatorskich startów w półmaratonach, a aktualnie przygotowuję się do maratonu. Żeby utrzymać
[...]
0 komentarzy
Pokaz kulinarny – Tomasz Jakubiak
„Żyj zdrowo i kolorowo” – z tym hasłem miejska biblioteka zaprasza na pokaz kulinarny, którego szefem będzie Tomasz Jakubiak. Podczas pokazu będzie można
[...]
0 komentarzy
Tłuszcz – smacznego
Pyzy, pierogi, kartacze, pajdy ze smalcem, a może zapiekanki lub ciasto – takie i nie tylko dania czekały na mieszkańców na stoiskach przygotowanych
[...]
0 komentarzy
Dlaczego warto gotować na parze?
Gotowanie na parze niesie ze sobą wiele korzyści, które dotyczą zarówno właściwości zdrowotnych, jak i smaku oraz wyglądu potraw. Podczas gotowania na parze
[...]
0 komentarzy
Co wspólnego mają greckie mity z dietą śródziemnomorską?
Jaka jest historia najpopularniejszego modelu żywieniowego na świecie i co tak naprawdę się na niego składa? Czym jest helleński slow life i dlaczego
[...]
0 komentarzy
Nigdzie nie spotka Was gościnność taka, jak u Polaka ? ?Domówka u Kuroniów? ? czyli jak połączyć warsztaty kulinarne z pomaganiem
Związek Polskie Mięso organizuje kolejną odsłonę kampanii promocyjno-informacyjnej ?Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje?. Jej tegoroczne hasło brzmi: ?Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze
[...]
0 komentarzy
Diamenty w kuchni ? w trosce o zdrowie i środowisko
Gotowanie to nie tylko codzienny, uciążliwy obowiązek. Zdrowie to nie tylko kwestia diety. Ekologia to nie tylko kwestia nawyków. Z pomocą przychodzą nowe
[...]
0 komentarzy
Wygraj naczynia Kohersen Black Cube
Linia Kohersen Black Cube to naczynia, które doskonale wpiszą się zarówno w nowoczesny styl minimalistycznych wnętrz, jak i w tradycyjnie urządzone kuchnie. Dzięki
[...]
0 komentarzy
Dlaczego warto pakować próżniowo żywność?
Pakowanie próżniowe polega na usunięciu powietrza z pojemnika lub woreczka i szczelnym zamknięciu produktów. Dzięki temu zatrzymany zostaje proces utleniania, a do próżniowo
[...]
Jeden komentarz