Do VIII edycji konkursu zakwalifikowano 32 sery, wytwarzane przez mazowieckich producentów. Kapituła konkursu wyłoniła laureatów i wskazała wyróżnionych w czterech kategoriach regulaminowych: sery świeże, sery dojrzewające, sery pleśniowe, sery kwasowe.
W kategorii sery świeże, aż dwie nagrody przypadły naszym mieszkańcom:
- I miejsce za „Ser podpuszczkowy z trawą żubrówką” zdobył Kacper Wojciech Stankiewicz z Roszczepu
- III miejsce za „Węgier” zdobyła Katarzyna Stankiewicz z Roszczepu
W zeszłorocznej edycji konkursu „Roszczepski ser podpuszczkowy z pistacjami i żurawiną” p. Katarzyny Stankiewicz zdobył pierwsze miejsce w kategorii serów świeżych. Tegoroczna edycja jest potwierdzeniem, że sery z Roszczepu są produktem unikatowym i smacznym, który nieprzerwanie utrzymuje bardzo wysoką jakość.
Zdjęcia: mazovia.pl
Więcej informacji z Gminy Klembów
Planowane wyłączenia prądu w Powiecie Wołomińskim, Wyszkowskim, Ostrowskim, Węgrowskim i Sokołowskim
W dniach od 20 do 26 listopada planowane są przerwy w dostawie energii elektrycznej na terenie Powiatu Wołomińskiego, Wyszkowskiego, Ostrowskiego, Węgrowskiego i Sokołowskiego.
[...]
0 komentarzy
Przetarg na budowę żłobka gminnego w Klembowie
UG Klembów zaprasza wykonawców do składania ofert w postępowaniu pn. „Budowa żłobka gminnego „KLEMBUŚ” w Klembowie”. Jest to społecznie ważna inwestycja, która znacząco
[...]
0 komentarzy
Ciało mężczyzny w przydrożnym rowie
Ciało mężczyzny znaleziono w rowie w Ostrówku przy skrzyżowaniu ulic Przejazdowej i Przytorowej 7 listopada około 10.00 rano. Natknął się na nie przypadkowy
[...]
0 komentarzy
Święto Niepodległości w Woli Rasztowskiej
11 listopada 2024 roku mieszkańcy Woli Rasztowskiej i okolic zgromadzą się w Kościele pw. Świętych Apostołów Piotra i Pawła, aby wspólnie celebrować Narodowe
[...]
0 komentarzy
Klembów – rozbudowa ul. Kolejowej (Ostrówek) i ul. Papczyńskiego (Tuł)
UG Klembów ukończył inwestycję polegającą na rozbudowie drogi gminnej na odcinku ul. Kolejowej w Ostrówku oraz na odcinku ul. St. Papczyńskiego w miejscowości
[...]
0 komentarzy