Za nami XVII edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego, podczas którego kapituła konkursu nagrodziła najlepsze i najsmaczniejsze produkty z Mazowsza.
W konkursie wzięli udział zarówno przedsiębiorcy, jak i producenci indywidualni, którzy rywalizowali w dwunastu kategoriach: ośmiu w grupie producentów indywidualnych i czterech w grupie przedsiębiorców. Każdy uczestnik mógł zaprezentować tylko jeden produkt, a specjały nagrodzone w poprzednich edycjach nie mogły być powtórnie zgłaszane.
Wyróżnienie w grupie producentów indywidualnych, w kategorii miody, otrzymała Pasieka Cztery Pory Miodu z Michałowa, za Miód jesienny nawłociowy.
To kolejny sukces lokalnej pasieki, bo podczas gali XVI edycji (2023 rok) otrzymała wyróżnienie w grupie producentów indywidualnych za Miód wczesnoletni akacjowy.
Celem konkursu było wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością i innowacyjnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa oraz promocji mazowieckiej żywności.