Zdrowie to nie tylko kwestia diety. Gotowanie to nie tylko codzienny, uciążliwy obowiązek. Ekologia to nie tylko kwestia nawyków.
Żyjemy coraz bardziej świadomie. Chcemy też żyć wygodniej. Nic więc dziwnego, że rozwój technologii zmierza w kierunku poprawy jakości naszego życia.
Taka idea przyświecała koreańskim technologom, którzy stworzyli i opatentowali unikatową powierzchnię funkcyjną Black Cube? używaną w produkcji naczyń do gotowania marki Kohersen?. Black Cube to oryginalna struktura plastra miodu wewnątrz i na zewnątrz naczynia, która pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, by gotowanie stało się szybsze.
Garnki i patelnie Kohersen? charakteryzuje trójwarstwowa konstrukcja: stal nierdzewna ? aluminium ? stal nierdzewna, dzięki czemu są niezwykle trwałe, odpowiednie do każdej kuchenki, także indukcyjnej, a nawet umożliwiają gotowanie w piekarniku.
Sześcienny wzór na powierzchni naczynia pozwala na równomierne rozprowadzenie tłuszczu i zapobiega przywieraniu potraw, nawet przy jego niewielkiej ilości. Wypustki ze stali nierdzewnej tworzące wzór plastra miodu stanowią wyższą warstwę, na której spoczywają kawałki mięsa czy warzywa – to co poddawane jest obróbce termicznej. Powierzchnia poniżej wypustek stanowi zagłębienie pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu.
Wypukłości pełnią funkcję buforu i zabezpieczają powierzchnię naczynia przed zarysowaniem. Dodatkowo powłoka DIAMOND chroni jeszcze skuteczniej przed zarysowaniem i jest bardziej odporna na ścieranie, przez co powierzchnia non-stick dłużej spełnia swoją funkcję. Dzięki temu możemy podczas gotowania stosować metalowe akcesoria.