Crock-Pot ogłasza konkurs ?Crocktoberowy lampion?

Październik to miesiąc  rozpoczynający prawdziwą jesień. Wraz ze zmianą aury za oknem nabieramy ochoty na ciepłe, bardziej pożywne dania. Z tej okazji marka Crock-Pot zachęca do rozpoczęcia przygody z wolnym gotowaniem i udziału w atrakcyjnym konkursie.

Slow cooking, czyli wolne gotowanie, jest techniką kulinarną polegającą na przyrządzeniu posiłków w temperaturze poniżej 90° Celsjusza. Dzięki temu przygotowywane potrawy są smaczne oraz, z uwagi na sposób gotowania, pełne smaków, aromatów i wartości odżywczych. Metoda znana jest od wieków i wysoko ceniona przez smakoszy i wielbicieli zdrowego odżywiania. Kiedyś jako źródło umiarkowanego ciepła wykorzystywano gorący popiół lub piec z wygasającym paleniskiem. Dzisiaj wolno gotujemy w specjalnych urządzeniach ? wolnowarach. Pionierem w tej dziedzinie jest Crock-Pot, który pierwszy wolnowar zaprezentował w latach 70. dwudziestego wieku. Obecnie marka  ta posiada szerokie portfolio produktów, które zaspokajają wymagania szerokiej grupy odbiorców. Wolnowary to sprytne urządzenia, które pomogą przyrządzić wyśmienity posiłek dla całej rodziny przy minimalnym wysiłku.

Październik to wyjątkowy czas dla fanów slow cookingu. W tym roku oprócz promowania tego sposobu gotowania, Crock-Pot ogłasza konkurs z atrakcyjnymi nagrodami.

?Crocktoberowy lampion? to konkurs, w którym wszyscy chętni będą mieli za zadanie zrobić oryginalne zdjęcie lampionu dyniowego. Każdy uczestnik może nadesłać dowolna? liczbę prac. W czasie trwania konkursu (od 3.10.2020 do 31.10.2020) co tydzień wyłoniony zostanie jeden zwycięzca nagrody tygodniowej, a do 14 listopada jury wybierze zwycięską pracę ze zgłoszeń nadesłanych podczas trwania konkursu. Oceniana będzie nie tylko kreatywność, ale również estetyka pracy oraz oryginalność dzieła.

Organizator konkursu ?Crocktoberowy lampion? w ramach cotygodniowej nagrody przewidział ręczne urządzenia do pakowania próżniowego FoodSaver VS1192X, a jako nagrodę główną – wolnowar Crock-Pot Timeselect 5.6l CSC066X .

Wszelkie dodatkowe informacje zawarte są w regulaminie konkursu, który został zamieszczony na oficjalnym profilu marki Crock-Pot w serwisie Facebook oraz na stronie https://www.crockpot.pl/lp/crocktober2020/


O Crock-Pot

Crock-Pot? jest pionierem w dziedzinie tworzenia wolnowarów/slow-cookerów. Zaprojektowany w latach 70-tych XX w. jako nowe urządzenie kuchenne przyczynił się do powstania nowej kategorii produktowej, której sprzedaż liczy się w milionach egzemplarzy.

O Newell Brands

Newell Brands to wiodąca, światowa firma produkująca dobra konsumpcyjne z bogatym portfolio znanych marek, w tym Paper Mate?, Sharpie?, Dymo?, EXPO?, Parker?, Elmer’s?, Coleman?, Jostens?, Marmot?, Rawlings?, Irwin?, Lenox?, Oster?, Sunbeam?, FoodSaver?, Mr. Coffee?, Rubbermaid Commercial Products?, Graco?, Baby Jogger?, NUK?, Calphalon?, Rubbermaid?, Contigo?, First Alert?, Waddington i Yankee Candle?. Skupienie na potrzebach Klientów, inwestycje w wiodące marki i kultura oparta na wydajności ? te idee pozwalają Newell Brands pomagać ludziom w ich codziennym życiu, kiedy pracują, uczą się i bawią.

O DLF Sp. z o.o.

Autoryzowany importer i dystrybutor urządzeń Crock-Pot w Polsce. DLF sp. z o.o. z Gdyni istnieje na polskim rynku od początku lat dziewięćdziesiątych i specjalizuje się w sprzedaży nowoczesnych produktów z zakresu Hi-tech, robotyki i AGD. Celem DLF jest dostarczenie klientom najwyższej jakości urządzeń, które poprawiają jakość życia. Obecnie firma jest autoryzowanym importerem lub dystrybutorem m.in. marek takich jak: Crock-Pot, iRobot, Stadler Form, Breville, FoodSaver, Segway-Ninebot, Laurastar.

Wesprzyj Nas
Wszyscy potrzebujemy rzetelnych i sprawdzonych informacji. Lokalna prasa potrzebuje Twojego wsparcia Wesprzyj Życie Powiatu na Mazowszu >>>

Więcej informacji kulinarnych

Pokaz kulinarny Tomasza Jakubika - projekt BLISKO

Pokaz kulinarny Tomasza Jakubika – projekt BLISKO

Za nami kolejne spotkanie, które odbyło się w ramach projektu „BLISKO ludzi, smaków i kultury”. Gościem Miejskiej Biblioteki w Wołominie był Tomasz Jakubiak [...]
0 komentarzy
Biegaj i odżywiaj się zdrowo bez tracenia czasu na gotowanie

Biegaj i odżywiaj się zdrowo bez tracenia czasu na gotowanie

Bieganie jest moją pasją od dawna. Mam już za sobą kilka amatorskich startów w półmaratonach, a aktualnie przygotowuję się do maratonu. Żeby utrzymać [...]
0 komentarzy

Pokaz kulinarny – Tomasz Jakubiak

„Żyj zdrowo i kolorowo” – z tym hasłem miejska biblioteka zaprasza na pokaz kulinarny, którego szefem będzie Tomasz Jakubiak. Podczas pokazu będzie można [...]
0 komentarzy

Tłuszcz – smacznego

Pyzy, pierogi, kartacze, pajdy ze smalcem, a może zapiekanki lub ciasto – takie i nie tylko dania czekały na mieszkańców na stoiskach przygotowanych [...]
0 komentarzy
Dlaczego warto gotować na parze?

Dlaczego warto gotować na parze?

Gotowanie na parze niesie ze sobą wiele korzyści, które dotyczą zarówno właściwości zdrowotnych, jak i smaku oraz wyglądu potraw. Podczas gotowania na parze [...]
0 komentarzy
mają greckie mity z dietą śródziemnomorską

Co wspólnego mają greckie mity z dietą śródziemnomorską?

Jaka jest historia najpopularniejszego modelu żywieniowego na świecie i co tak naprawdę się na niego składa? Czym jest helleński slow life i dlaczego [...]
0 komentarzy
Domówka u Kuroniów

Nigdzie nie spotka Was gościnność taka, jak u Polaka ? ?Domówka u Kuroniów? ? czyli jak połączyć warsztaty kulinarne z pomaganiem

Związek Polskie Mięso organizuje kolejną odsłonę kampanii promocyjno-informacyjnej ?Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje?. Jej tegoroczne hasło brzmi: ?Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze [...]
0 komentarzy
Diamenty w kuchni

Diamenty w kuchni ? w trosce o zdrowie i środowisko

Gotowanie to nie tylko codzienny, uciążliwy obowiązek. Zdrowie to nie tylko kwestia diety. Ekologia to nie tylko kwestia nawyków. Z pomocą przychodzą nowe [...]
0 komentarzy
Kohersen Black Cube

Wygraj naczynia Kohersen Black Cube

Linia Kohersen Black Cube to naczynia, które doskonale wpiszą się zarówno w nowoczesny styl minimalistycznych wnętrz, jak i w tradycyjnie urządzone kuchnie. Dzięki [...]
0 komentarzy

Dlaczego warto pakować próżniowo żywność?

Pakowanie próżniowe polega na usunięciu powietrza z pojemnika lub woreczka i szczelnym zamknięciu produktów. Dzięki temu zatrzymany zostaje proces utleniania, a do próżniowo [...]
Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.