Turecka zupa z czerwonej soczewicy ezo gelin çorbas? jest sycąca i bardzo łatwa do przygotowania. Zawiera również wiele cennych dla zdrowia składników. Soczewica z powodzeniem zastępuje mięso i jest bogatym źródłem białka. Porcja takiej zupy na długo zaspakaja głód, drugie danie nie będzie potrzebne.
Składniki
250 gr czerwonej soczewicy
1 cebula
litr rosołu
1 marchewka
1 łyżka masła
sól
suszona mięta
pasta paprykowa
Bardzo dobra zupa z czerwonej soczewicy – przepis
Na maśle usmażyć drobną pokrojoną cebulę, dodać zimnego rosołu, uprzednio umytą czerwoną soczewicę, marchewkę, gotować ok 40 min. Podczas gotowania dodać czubatą łyżkę pasty paprykowej. Zmiksować wszytko razem, dodać sól, łyżka mięty, trochę masła. Gotową zupę można polać podsmażoną na masełku czerwoną papryką.
Smacznego
Poniżej film jak przygotować zupę
Zapraszamy także do odwiedzenia naszego sklepu Natura dla Ciała. Kupując produkty w TureckiSklep.pl oraz NaturadlaCiala.pl za przesyłkę zapłacisz tylko raz.
Więcej przepisów kulinarnych
Pokaz kulinarny Tomasza Jakubika – projekt BLISKO
Za nami kolejne spotkanie, które odbyło się w ramach projektu „BLISKO ludzi, smaków i kultury”. Gościem Miejskiej Biblioteki w Wołominie był Tomasz Jakubiak
[...]
0 komentarzy
Biegaj i odżywiaj się zdrowo bez tracenia czasu na gotowanie
Bieganie jest moją pasją od dawna. Mam już za sobą kilka amatorskich startów w półmaratonach, a aktualnie przygotowuję się do maratonu. Żeby utrzymać
[...]
0 komentarzy
Pokaz kulinarny – Tomasz Jakubiak
„Żyj zdrowo i kolorowo” – z tym hasłem miejska biblioteka zaprasza na pokaz kulinarny, którego szefem będzie Tomasz Jakubiak. Podczas pokazu będzie można
[...]
0 komentarzy
Tłuszcz – smacznego
Pyzy, pierogi, kartacze, pajdy ze smalcem, a może zapiekanki lub ciasto – takie i nie tylko dania czekały na mieszkańców na stoiskach przygotowanych
[...]
0 komentarzy
Dlaczego warto gotować na parze?
Gotowanie na parze niesie ze sobą wiele korzyści, które dotyczą zarówno właściwości zdrowotnych, jak i smaku oraz wyglądu potraw. Podczas gotowania na parze
[...]
0 komentarzy
Co wspólnego mają greckie mity z dietą śródziemnomorską?
Jaka jest historia najpopularniejszego modelu żywieniowego na świecie i co tak naprawdę się na niego składa? Czym jest helleński slow life i dlaczego
[...]
0 komentarzy
Nigdzie nie spotka Was gościnność taka, jak u Polaka ? ?Domówka u Kuroniów? ? czyli jak połączyć warsztaty kulinarne z pomaganiem
Związek Polskie Mięso organizuje kolejną odsłonę kampanii promocyjno-informacyjnej ?Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje?. Jej tegoroczne hasło brzmi: ?Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze
[...]
0 komentarzy
Diamenty w kuchni ? w trosce o zdrowie i środowisko
Gotowanie to nie tylko codzienny, uciążliwy obowiązek. Zdrowie to nie tylko kwestia diety. Ekologia to nie tylko kwestia nawyków. Z pomocą przychodzą nowe
[...]
0 komentarzy
Wygraj naczynia Kohersen Black Cube
Linia Kohersen Black Cube to naczynia, które doskonale wpiszą się zarówno w nowoczesny styl minimalistycznych wnętrz, jak i w tradycyjnie urządzone kuchnie. Dzięki
[...]
0 komentarzy
Dlaczego warto pakować próżniowo żywność?
Pakowanie próżniowe polega na usunięciu powietrza z pojemnika lub woreczka i szczelnym zamknięciu produktów. Dzięki temu zatrzymany zostaje proces utleniania, a do próżniowo
[...]
Jeden komentarz