Temat zdrowego odżywiania i naturalnych kosmetyków staje się coraz popularniejszy. Trudno się temu dziwić, skoro coraz częściej dotykają nas negatywne skutki rozwoju cywilizacyjnego.
[...]
Najpiękniejszy smak wczesnego lata zamknięty w słoikach. Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do
[...]
Znamy laureatów jubileuszowej X edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego 2016. Serca jurorów zdobyły m.in. pączki BIO, kiełbasa krucha, faszerowany szczupak znad
[...]
Popularny zarówno w Indiach jak i Pakistanie, kurczak tandoori jest specjalnością prowincji Pendżab. Tradycyjnie przygotowuje się go w wykonanych z gliny piecach tandoor,
[...]
Quinoa znana też pod nazwami komosa ryżowa lub ryż peruwiański zagościła na polskich stołach stosunkowo niedawno. O jej dobroczynnych dla zdrowia właściwościach, w
[...]
Nadchodzi czas na nasze ulubione ciasta czyli babki drożdżowe. To, obok makowców, najsmaczniejsze z polskich ciast. Babki drożdżowe zawsze kojarzą mi się ze
[...]
Choć kuchnia chińska rozgościła się na polskich stołach już dość dawno, to nadal duże zaskoczenie wywołuje dodawanie do rosołu wieprzowiny. Warto jednak czasami
[...]
Jeszcze nie tak dawno objadaliśmy się pączkami, a już pora pomyśleć o wielkanocnych babkach i babeczkach. Może dla odmiany zaserwować babkę jogurtową ?
[...]
O sposobie parzenia herbaty w Turcji Agata Bromberek opowiada naszej redakcyjnej koleżance ? Aleksandrze Olczyk Jak się przyrządza herbatę po turecku ? Cały
[...]
O tym co najchętniej piją Argentyńczycy i Urugwajczycy z Niną Miller rozmawia Aleksandra Olczyk Czy w Argentynie i Urugwaju herbata jest popularnym napojem
[...]
Maroko ? kraj urzekający swą różnorodnością, bajeczną architekturą, magicznym aromatem przypraw i?. cudownie orzeźwiającą herbatą. I właśnie o marokańskiej herbacie rozmawiamy z mieszkającą
[...]
Trudno byłoby mi wśród naszych znajomych wskazać osobę, która nie pije herbaty, ale kiedy po raz pierwszy upiekłam ciasto herbaciane wszyscy byli zaskoczeni.
[...]
Tarta z ciasta kruchego jest jedną z prostszych do przygotowania, a jednocześnie daje szereg możliwości. Jako nadzienie możemy wykorzystać dowolne świeże owoce sezonowe
[...]
Lubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine to przystawka lub
[...]