Już nasze babcie wiedziały, jak wielka moc drzemie w srebrze. Pięknie prezentuje się, jako biżuteria i uznawane jest za naturalny antybiotyk. Działa dezynfekująco,
[...]
16 listopada w Bistro Bingo w Kobyłce odbyło się spotkanie promocyjne książki „Kobyłczanie gotują” Wydana w nakładzie 300 egzemplarzy książka ?Kobyłczanie Gotują? jest
[...]
W czwartek, 25 października, obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji, w siedzibie Centralnej Biblioteki Rolniczej w Warszawie, odbyła się prezentacja makaronów produkowanych
[...]
W dniach 19-20 października 2018 r. kilka tysięcy gości odwiedziło Festiwal Wódki i Zakąski w Reducie Banku Polskiego. Pojawili się zarówno koneserzy najlepszych
[...]
Suszone śliwki węgierki, to wspaniały, aromatyczny dodatek do wielu dań kuchni polskiej i międzynarodowej. Ususzone samodzielnie w piekarniku lub suszarce do warzyw będą
[...]
Tradycyjne pikle z arbuza są wspaniałym dodatkiem do wszelkich pieczonych i grillowanych mięs. Słodko-kwaśne i zarazem dość pikantne podkreślają też smak serów pleśniowych
[...]
W minioną niedzielę (5 sierpnia) w Pałacu w Chrzęsnem odbył się wernisaż kończący IV Ogólnopolski Plener Malarsko-Fotograficzny ?Chrzęsne 2018? pt. tytułem ?Uroki naszej
[...]
Importerzy, restauratorzy i konsumenci nie będą już musieli wysyłać próbek wina do ośrodków zagranicznych. To, czy informacje, umieszczone na etykiecie są zgodne z
[...]
Sezon na grillowanie właśnie się rozpoczyna, ale pogoda płata czasami figle, zwłaszcza, że jak zapowiadają synoptycy nad Polskę nadciąga front burzowy. Smak grillowanych
[...]
Sezon grillowy rozpoczęliśmy w tym roku wyjątkowo wcześnie. Zanim jednak zostaniemy mistrzami grillowania warto przypomnieć sobie kilka zasad, dzięki którym potrawy z grilla
[...]
Nie każdy jada mięso, więc specjalnie dla naszych Czytelników Karolina Nicpoń, pasjonatka zdrowego odżywiania przygotowała przepisy na wegańskie i wegetariańskie smakołyki. Wegańska rolada
[...]
Dobroczynne właściwości pomarańczy słodkiej często nazywanej też pomarańczą chińską są doceniane już od dwóch tysięcy lat. Obecnie jest najpopularniejszym uprawnym gatunkiem pomarańczy, bogatym
[...]