Przetwory, miody, mięsa, nabiał czy regionalne piwa ? to wszystko i wiele więcej czeka na gości Targów Regionalia, które odbędą się w dniach 4-6 kwietnia w Warszawie jako targi towarzyszące Targom Lato 2014. Wśród wystawców nie zabraknie przedstawicieli ziemi wołomińskiej.
Hasła przewodnie tegorocznej edycji to ekologia i tradycja. Oprócz lokalnych specjałów będzie można zapoznać się z ofertą naturalnych kosmetyków, wyrobów rzemieślniczych czy ręcznie robionej biżuterii. Nie zabraknie spotkań poświęconych tematyce ekologii, a także konkursów, warsztatów i pokazów. III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbędą się w dniach 4-6 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Regionalia to doskonała okazja, by zapoznać się z szeroką gamą przysmaków z Polski, ale też innych krajów jak Włochy czy Grecja. Podczas wydarzenia obecni będą producenci m.in. tradycyjnie wędzonych mięs i wędlin, nabiału, różnorodnych przetworów czy wyrobów pszczelarskich i piw. Impreza jest również prawdziwą gratką dla wielbicieli słodkości ? wśród wystawców znajdą się firmy oferujące tradycyjne słodycze, a nawet niskokaloryczne pyszności słodzone ekstraktem ze stewii. Obok zdrowej i ekologicznej żywności będzie można obejrzeć na przykład naturalne kosmetyki.
Oprócz smakowitej oferty na gości czekać będą ciekawe spotkania – m.in. z cyklu ?Akademia Biokuriera?, na których dowiemy się np. jak zbudować własną eko-markę. Przewidziano też konkursy. W jednym z nich, przygotowanym przez Smaki Życia, zwycięzcy zdobędą książki z autografem Magdy Gessler, a w kolejnym Poradnia Centrum Odchudzania i Odżywiania Warszawa Smyczkowa nagrodzi najlepszych zniżkami na swoje usługi. Na stoisku Targu Śniadaniowego odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne. Specjalne atrakcje czekają też na najmłodszych ? przedszkole Zielone Słonie przygotowało dla dzieci rozmaite warsztaty i konkursy o tematyce ekologicznej.